کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو؛
کروز کنترل؛
لادا به غیر از نیوا Travel، شاسیبلند نیوا ۴x۴ را نیز روی خط تولید دارد. این مدل کلاسیک از سال ۱۹۷۷ بیوقفه و بدون تغییرات قابل توجه مونتاژ میشود. در سال ۲۰۱۸ و در نمایشگاه خودروی مسکو، لادا کانسپتی جدید رونمایی کرد. بسیاری بر این باور بودند کانسپت مذکور پیشنمایشی از نسل جدید نیوا ۴x۴ محسوب میشود، که تجاری سازی نشد.
خودروسازهای ایرانی برنامه ای به نتیجه رسیده برای ارتقای موتورها ندارند و عملا چاره ای برای ایجاد تغییرات شگرف در محصولات هم نیست. این یعنی در مقایسه با خودروهای ترکیه ای و البته چینی ، شرایط برای انتخاب از سوی مشتری فاصله ای شگرف در میان تکنولوژی ها و میزان نمرات منفی کیفی ایجاد خواهد شد.
او اعتقاد دارد البته بازار روسیه بقدری بزرگ است که این ۲۰ هزار خودرو اصلا در آن به چشم نمی آید اما سخت است همین میزان هم محقق شود.
موتور اصلاحشده M۱۵ که با تجهیز M۱۵TC نامیده میشد.
این یعنی بازاری انحصاری برای همان تولیدکنندگان داخلی که همان ها هم چالش هایی چون تامین قطعات دارند. در این شرایط آنها به دنبال گزینه های نزدیک بدون نیاز به مبادلات ارزی تحت سوئیفت رفتند. چین، ترکیه و البته ایران.این سه نام برای حضور موفق در بازار ترکیه مطرح شده است . چین البته گزینه اصلی با تنوع بالا ، قیمت مناسب و کیفیت بالاتر است اما گزینه ایران یک گزینه در دسترس است.
اگرچه لادا و دیگر خودروسازان روس مثل بسیاری از خودروسازان بلوک شرق ماشین هایی با آپشن های فانتزی کم می سازند اما خیابان های مسکو و دیگر شهرهای روسیه پر بودند از مدرنترین برندهای دنیا که همین حالا هم خطوط تولیدشان در این کشور خالی مانده اند. بر این اساس مشتریان خواهان خودرو در این کشور به سراغ تکنولوژی های خیلی قدیمی نمی روند. در مورد خودروهای ایرانی نکته اما تکنولوژی ساخت که در مقایسه با بسیاری از خودروهای روز لادا هم از تکنولوژی های یک دهه عقب تر استفاده می کنند.
روسیه تا قبل از جنگ اوکراین یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودرو بود با سهمی حدود ۲ درصد کل تولیدات دنیا. تولیدات اختصاصی برندهای داخلی سرشناس چون لادا و گاز که مدل های جدیدشان جدیدترین تکنولوژی های تولید یا مونتاژ خودرو را از فرانسه، آلمان و کره وارد کرده بودند و حتی خط تولید مشترک داشتند.
سانروف؛
تارا اتوماتیک جدید از طراحی متفاوت برای چراغهای عقب بهره میبرد و کاسه چراغ یکپارچه دارای گرافیک بهروزتری خواهد شد. داخل کابین نیز به دکمههای جدیدی مجهز میشود که امکان برقراری تماس اضطراری SOS و تماس مستقیم E-Call را فراهم میآورند. همچنین فرم صندلیهای عقب تغییر مییابد و زیرآرنجی به آنها اضافه شود.
سیستم کنترل باد چرخها؛
او در یک فایل صوتی درباره این بازار و مختصاتش و تکنولوژی ماشین های ایرانی در قیاس با رقبای خارجی گفته و از ماموریت سختی که در پیش خودروسازهاست.
منبع: https://www.ghatreh.com/news/nn64971042/%D8%AA%D9%86%D9%87%D8%A7-%D8%B4%D8%A7%D9%86%D8%B3-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D8%A7-%D9%88-%D8%B4%D8%A7%D9%87%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%87
دکمههای کنترلی روی فرمان؛
این گیربکس از فناوری HPT پشتیبانی کرده و سه حالت رانندگی اسپرت، تیپ ترونیک و برقی برای آن تعریف شده است. تارا در حال حاضر هم دارای امکانات متعددی همچون کروز کنترل، سنسور عقب، سنسور باران، سنسور فشار باد تایر، سیستم ورود دکمهای،سیستم ورود بدون کلید و غیره است.
شاهین با چه ویژگیهای فنی به روسیه می رود؟
بر اساس نوشته سایت آنالیز خودروی کارنامه ، این محصول بر روی پلتفرم اصلاحشده تویوتا پاریس با پیشرانه H۳۰۰ و گیربکس ششسرعته اتوماتیک جدید عرضه شود. اما تحریمها و مشکلات ناشی از آنها چنین چیزی را ادامهدار نکرد و باعث شد که شاهین سایپا با پلتفرم SP۱۰۰ باقی بماند.
سیستم صوتی مجهز به نمایشگر هفتاینچی؛
دیجیاتو در توصیف شرایط خودرو سازی روسیه در گزارشی نوشته است شاید یکی از جدیدترین خودروهای روسی ساخته شده در لادا شاسی بلند ۲۰۲۱ لادا نیوا باشد که این خودرو هم با توجه به قوای محرکه قدیمی و ضعیف نباید انتظار شتاب و سرعت بالایی را از نیوا Travel در عمل هم اینگونه است، زیرا این خودرو برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت نیازمند ۱۹ ثانیه زمان بوده و حداکثر سرعت آن از ۱۴۰ کیلومتر در ساعت فراتر نمیرود!
وبسایت تجارت نیوز در ششم تیرماه گذشته نوشته طبق تحلیل وبسایت کاراسکوپ ، تحریمها باعث میشوند صنعت خودروسازی روسیه به قرن ۲۰ و هنگامی که خودروها ایربگ و سایر امکانات را نداشتند برگردد. پس از شروع جنگ دولت روسیه کمپانی «لادا» را از کمپانی مادر آن یعنی رنو خریداری کرد تا خود تولید خودروهای روسی لادا را بر عهده بگیرد. خودروهای جدید لادا که حدود ۱۳ هزار دلار قیمت دارند، بدون امکانات امنیتی مانند ترمز ایبیاس، ایربگ سمت شاگرد هستند و بدون تهویه مناسب ارائه میشوند. این خودرو ۹۰ اسب بخار قدرت و یک موتور ۴ سیلندری دارد که استانداردهای خودروهای اروپا را ندارد. در واقع خودرویی با این ویژگیها استانداردهای سال ۱۹۹۶ را برآورده میکند که برای خودرویی که سال ۲۰۱۱ معرفی شد مقداری عجیب است.
وجه مشابهت بزرگ خودرو سازی ایران و روسیه
سیستم روشنایی در روز؛
در رابطه با قیمت لادا نیوا Travel اطلاعاتی در دست نیست، اما نسخه قبلی این خودرو با پرداخت ۷۲۶,۰۰۰ روبل (معادل ۹,۶۰۰ دلار) قابل خرید بود؛ کاملترین نسخه هم با قیمت ۸۶۹,۰۰۰ روبل به فروش میرسید که این رقم معادل ۱۱,۵۰۰ دلار به فروش می رسید.
ایران در سال های قبل تجربه ناموفق صادرات به ونزوئلا و کارخانه اقتصادی نشده در آذربایجان را دارد اما بر اساس قرارداد جدید محصولات روز سایپا و ایران خودرو برنامه صادرات به روسیه را دارند. قرار است ۲۰ هزار خودرو به قیمت تقریبی ۱۳ هزار دلار در لادا تولید شود که زمان رسیدن به مشتری با تعرفه های مالیاتی حدودا ۲۰ هزار دلار می شوند.
نسخه جدید تارا اتوماتیک همانند مدل فعلی از پیشرانه ۱٫۶ لیتری ۴ سرعته TU۵ پلاس استفاده میکند که قدرت آن به ۱۱۳ اسب بخار و گشتاور آن به ۱۴۴ نیوتن متر میرسد. موتور به گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک متصل است که قوای حرکتی را به چرخهای جلو وارد میکند.
بعد از جنگ اوکراین اما این بازار بزرگ با چالشی سخت روبرو شده. خودروسازان بزرگ یک به یک از ترس محدودیت ها و جرایم سنگین عطای کار در بازار روسیه را به لقایش بخشیدند و رفتند.
صرف نظر از قدرت عظیم روسیه، صنعت خودروسازی این کشور عملا همان مسیری را طی می کند که خودروسازان ایرانی ده هاست قدم به آن گذاشته اند، عقب ماندگی فنی و تکنولوژیک به لطف حمایت های دولتی در بازاری نیمه انحصاری!
آیا مردم در روسیه خودروهای به دور از تکنولوژی روز سوار می شوند؟
تهویه اتوماتیک.
جنگ اوکراین چه بر سر صنعت خودرو سازی روسیه آورده است؟
آرش راهبر خبرنگار تخصصی و کارشناس خودرو در این باره می گوید:«نفس صادرات قشنگ است اما راستش حتی در نگاه خوشبینانه هم به سختی ممکن است این ادعا عملی شود چون از نظر تکنولوژی و کیفیت فاصله محسوس بین تارا و شاهین با رقبای چینی و حتی ترک وجود دارد.»
کیسه هوای پردهای؛
این طور که سایت کارنامه نوشته، نسخه جدید تارا اتوماتیک از مهرماه سال جاری روانه بازار میشود. مدل جدید از لحاظ ظاهری تفاوت جزئی با نسخه فعلی داشته و با تجهیزات بیشتری در دسترس خریداران قرار میگیرد.
سیستم استارت و ورود بدون کلید؛
حسگر و دوربین دندهعقب؛
گیربکس ۵سرعته دستی با ضرایب اصلاحشده.
استارت دکمهای؛
مشکلات تحریمی فرایند تولید شاهین را با مخاطرات و تغییرات زیادی همراه کرد. از ویژگیهایی که مشکلات جانبی باعث شکلگیریشان در این خودرو شدند، باید به موارد زیر اشاره کرد:
فرمان برقی؛